Egyre emelkedik a nyertes pályázatok száma

2022.04.25

Már több, mint száz ügyfelünk kapta meg a 100%-os napelemes pályázat pozitív elbírálásáról szóló hivatalos levelet. Eddig egyetlen pályázatot sem utasítottak el. Várhatóan minden pályázó, aki megfelel a feltételeknek el fogja nyerni a támogatást.

Mindenki megnyerheti a támogatást, aki megfelel a feltételeknek.

Az elmúlt hetek során a "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" című pályázatot lebonyolító szervezet, az ÉMI Nonprofit Kft. folyamatosan értesíti a pályázókat a támogatási kérelmük pozitív elbírálásáról. A március 4-én módosult pályázati kiírás keretében eltörölték a lakóhely és gyermekek száma alapján történő rangsorolást, a pályázat négy ütemét lerövidítették kettőre, a forrásokat pedig átcsoportosították az aktuális első ütemre, melynek köszönhetően mindenki el fogja nyerni a támogatást, aki megfelel a meghatározott jogosultsági szempontoknak.

Továbbra is érkeznek a pozitív elbírálások és hiánypótlási felszólítások.

Amennyiben már Ön is megkapta a pozitív elbírálást, egyelőre nincs teendője. Hamarosan a lebonyolító szervezet elküldi Önnek a támogatói okiratot, amely jogerőssé teszi a döntést és meghatározza a támogatás pontos összegét, valamint a beruházás befejezésének friss határidejét.

Azon pályázók se csüggedjenek, akik még nem kapták meg az elbírálást, ugyanis az bármelyik nap megérkezhet. A támogatói okirat beérkezését követően elkezdődhet az engedélyezési eljárás ügyintézése az áramszolgáltatónál, majd annak végeztével felkerülnek az első napelemes rendszerek a háztetőkre várhatóan már a nyár elején.