Vállalati napelemes rendszerek akár 90%-os támogatással - GINOP-4.1.5-22

2022.04.27

Megjelent az új GINOP-4.1.5-22 kódú pályázati felhívás, mely mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget energiahatékonyság növelését célzó beruházásokra.

A támogatás intenzitása maximum 90%, mértéke minimum 75 millió Ft, maximum 500 millió Ft.

A pályázat célja, hogy támogatást nyújtson vállalkozások számára az épületeik energetikai korszerűsítésében, ezzel is segítve a környezettudatos gazdasági versenyképességük erősítését, a rezsiköltségeiknek csökkentését és a környezetterhelés enyhítését.

A pályázat beadási időszaka 2022. május 11-től 2022. június 10-ig fog tartani.

A GINOP-4.1.5-22 pályázat keretében lehetőség van napelemes rendszer telepítésére, mely a villanyszámla jelentős részét kiválthatja. A folyamatosan emelkedő energiaárak mellett ez egy kivételes lehetőség. A napelemes rendszer telepítése önállóan nem támogatható tevékenység, így mellé a következő opciókat lehet választani:

  • Hőszigetelés
  • Nyílászáró csere
  • Fűtési, hűtési, használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése
  • Beltéri világítási rendszer korszerűsítése

Azon mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, melyek rendelkeznek legalább 3 teljes, lezárt üzleti évvel és az éves átlagos statisztikai létszáma a benyújtást megelőző utolsó lezárt, teljes évben legalább 1 fő volt.

A nyertes támogatási kérelmek várható száma országosan: 24 - 160 db

A pályázatra megszabott 12 milliárdos forrásösszeg várhatóan egy nap alatt el fog fogyni, melyen csupán minimum 24, maximum 160 cég fog osztozni. Így amennyiben felkeltette az érdeklődését a pályázati lehetőség, érdemes már most a pályázat előkészületeit megkezdeni. 

Napelemes rendszerek specialistájaként szívesen ajánljuk segítségünket, a pályázati ügyintézés támogatásában, illetve a teljes kivitelezés lebonyolításában. Keressen bennünket bizalommal, hogy segíthessünk a támogatás elnyerésében!